Het is wellicht een open deur, maar het is een feit dat er niemand elke ochtend langsgaat op jouw Facebook-page om te kijken wat er vandaag is gepost. Daarom moet je slim omgaan met de content die je maakt, zodat de potentiële klant alleen ziet wat jij hem of haar voorschotelt.

Videocontent is hierin een krachtig wapen. Voeg daaraan de ingrediënten herkenbaarheid en authenciteit toe en voilà, het recept voor engagement.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat de directeur van Coolblue altijd in de reclames van Coolblue speelt. Hierdoor krijg je een connectie met het bedrijf.

Het is belangrijk dat een verkopende boodschap niet direct wordt getoond aan zeer koude doelgroep die nog nooit van je bedrijf heeft gehoord. Natuurlijk is er een verschil tussen een goedkoop product en een duur product. Hoe uitgebreider/duurder het product of de dienst is, hoe langer de funnel voor de potentiële klant zal zijn. De funnel wordt middels social media advertising op het juiste moment aan de juiste persoon getoond.

In de strategie kijken we naar wat nodig is en wat je zelf graag ziet.

Weten wat je voor jou kunnen betekenen?

PLAN GRATIS STRATEGY CALL